1000 София, ул. Алабин 50 А

Солидарна икономика


Социално заведение за хапване Ninja Bowl Sofia отвори врати! Намира се на ул. “Георги С. Раковски” 84 (срещу Операта). Чрез него се цели подкрепа на младежи и трайно безработни, като им се осигури възможност за работа и развитие.

Екипът на фондацията (Стъпка за България/ Step for Bulgaria), доброволци и приятели работиха над случването на тази наша мечта повече от година. Но отварянето на заведението е само началото – вие сте попътният вятър, на който разчитаме! Как? Няма по хубав начин от това да идвате да хапвате вкусна тайландска храна в Ninja Bowl! Адресът е ул. “Георги С. Раковски” 84 (срещу Операта) – заповядайте всеки работен ден между 8:30 и 17:30ч.

https://www.facebook.com/ninjabowlsofia/?hc_location=group
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


Социалната чайна е пространство за чай и билкови напитки, събития, работилници и първо работно място на младежи израстнали в социални домове.

http://thesocialteahouse.bg/
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


Bon Appétit кетъринг от „Светът на Мария“
 е социално предприятие, което осигурява обучение на млади хора с интелектуални затруднения. Чрез работата си в него те изграждат трудови навици и придобиват умения за изпълнение на сложни задачи.
Клиентите на Дневен център „Светове“ – седалище на Bon Appétit, виждат резултата от труда си, щастливи са, че имат смислено занимание и приготвят вкусна храна, която получава висока оценка от потребителите на услугата,
Всички средства, спечелени от кетъринг услугата, се влагат в бъдещото ѝ усъвършенстване и в развитието на хората с интелектуални затруднения, клиенти на Фондацията.

https://www.mariasworld.org/bg/catering.html
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Благодарение на работилница за сапуни HOPe Soap младежи в неравностойно социално положение и хора в риск от бедност биват ангажирани  с продуктивна дейност, която развива техните социални и трудови умения, като в същото време генерира средства за издръжката на програма „Дом Възможност“.

http://www.fscibulgaria.org
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

HOPe Restaurant е заведение за хранене с отлична храна и благородна мисия, създадено и управлявано от неправителствената организация“Фондация за социална промяна и включване“.

Освен разнообразно меню, бидейки социално предприятие, HOPe Restaurant предоставя на своите клиенти и възможността да подкрепят Програма „Дом Възможност” посредством своите поръчки в ресторанта.

Закупувайки храна от заведението, вие подпомагате поддържането на Програма „Дом Възможност” – мрежа от наблюдавани жилища за младежи, израснали в домове за деца.

https://www.hoperestaurants.org/ 
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


Хлебната Къща – всички дейности, регулярни и извънредни, са организирани от хора повярвали в мисията на Мрежата Хлебни Къщи да бъдем свързани чрез хляба оформяйки места за среща, където сред уюта на огъня и аромата на топъл хляб различни хора, познати и непознати, малки и големи, българи и чужденци, да се сближават и подкрепят като взаимно се обогатяват и развиват, да откриват неподозираните си артистични заложби и потребности.

  • Ентусиастите, които преодоляват трудностите
  • Доброволците-“хлебоволци”, които не щадят себе си
  • Производителите, които познават поименно клиентите си
  • Дарителите, които споделят хляб със слабите и уязвимите
  • Социалните работници, които мислят творчески за нуждите на слабите
  • Хората със специални нужди, които намират своето място в обществото
  • Творците и любопитните, които изпробват нови и нови подходи
   http://www.bread.bg