1000 София, ул. Алабин 50 А

14 безплатни инструмента за сваляне на видео или музика (mp3) от Youtube

Колегите от lifehack.bg са подготвили няколко безплатни инструменти, с които супер лесно ще може да сваляте клипове от YouTube под формата на видео и аудио (mp3).

💻 Започваме с Web инструментите и десктоп софтуера:

#0. NEW: Youtubedld

За този инструмент създателите му твърдят, че е: “Най-добрият, безплатен и ефективен инструмент за теглене на видео и музика от YouTube!”

Да ви кажа, прави са. Но освен, че ще можете с 2 клика да си свалите клипче, то ще можете и да го конвертирате в любимия си формат.

Нека ви покажа как работи:

Просто добавeте “dld” преди .com

Примерhttps://www.youtubedld.com/watch?v=6BnJ0rZbI64&t=119s

Разгледайте го →

#1. 2conv

Работещ инструмент, с който може да си изтеглите клип или само музиката (конвертира в различни формати) от Ютуб [ЛИНК]

#2. flvto

Поставяте видеото от YouTube.

Изберете си формат от падащото меню и натискате бутона – толкова е просто да си изтеглите любимо видео или да го конвертирате в мп3!

#3. y2mate

Това е още един уеб инструмент, който ще ви свърши работа.

Отваряте сайта и ще видите инструкция какво да направите, за да си свалите музика от YouTube! Има и разширение за Chrome →

#4. Onlinevideoconverter

Това е малко по-комплексен инструмент!

С него, освен да теглите видео и музика от Ютуб, ще можете и да конвертирате различни видео файлови формати, както и да снимате екрана.

#5. Converto

За да изтеглите музика от видео в YouTube, просто трябва да поставите линка към видеото в Converto и да натиснете бутона “Конвертиране”.

Ако желаете, можете да отрежете записа, да коригирате маркерите и да изберете името на файла и обложката.

Ако добавите conv след www към URL адреса на видеото, песента ще бъде изтеглена директно от страницата на YouTube.

Разгледайте инструмента →

🔥 ПОЛЕЗНО: един от най-добрите конвертори на различни файлови формати →

#6. 4K Video Downloader

4K Video Downloader е безплатна програма, която ще ви позволи да теглите видео, аудио и забележете – субтитри от YouTube бързо и във високо качество!

Работата с програмата е супер лесна!

Просто копирате URL адреса на клипа в YouTube и го пействате в програмата. Избирате желаното качество и формат и тегленето започва!

Най-добрата част!

Може да теглите видео от Ютуб със субтитрите (.srt формат)!!!. Програмата ще свали двата файла отделно и ако ползвате например видео плеъра VLC, то когато пуснете видео файла, ще тръгнат и субтитрите (ако са в една папка).

#7. MediaHuman

Този софтуер притежава множество настройки, с които ще може да теглите цели плейлисти от ЮтубПриложението може автоматично да изтегля файлове чрез линк, копиран в клипборда, поддържа изтегляне на много видеа едновременно, преименуване на шаблони и редактиране на маркери, както и скриптове за автоматизация. Изтеглете за Windows, macOS, Linux →

#8. DownloadHelper

web екстрактора, добавката за Firefox, който тегли всичко отвсякъде!

Ако обаче любимият ви браузър е Firefox, което е така вече за милиони потребители на интернет, на помощ за тази, въпросна задача, за която говорим идва супер добавката за YouTube-DownloadHelper.

Чрез нея можете да съхранявате любимите си клипове на вашия твърд диск и да ги гледате когато си поискате. И забележете:

Можете да теглите клипове не само от YouTube – можете да теглите клипове от всякакви сайтове предлагащи стрийминг на видео. Аз лично я използвам от доста време страшно съм доволен, защото до сега винаги и отвсякъде съм успявал да си изтегля желания клип без никакъв проблем. Единственото, което трябва да направите е да я инсталирате във Firefox. След което ще ви се появи бутон горе при основните навигационни бутони на браузъра и когато решите винаги можете да изтеглите клипа, който ви е харесал.

Забележка: понякога при мен при някой клип добавката не светва като активна и не мога да сваля видеото.

За да светне отново като активна и за заработи просто презаредете страницата с клипчето – при мен така се оправя.

#9. Dirpy

Важно: можеш да изтеглиш видеото като клип или като MP3 само ако не е защитено с авторски права!

Dirpy превръща любимите ви клипове от YouTube и други видео сайтове, директно в музикални файлове, готови да бъдат записани веднага на вашия компютър.  Отново копирате линка на клипчето, което искате да превърнете в музикален файл примерно. Поставяте го в dirpy, избирате си подходящите настройки и натискате бутона Record.

Освен че можете да си свалите целия клип, можете също така да изтеглите видеото само като музика в mp3 файл, като в случая можете да си изберете начало, край, заглавие и име на файла различно от посоченото в YouTube.

#10. ClipConverter

Важно: можеш да изтеглиш видеото като клип или като MP3 само ако не е защитено с авторски права!

Всичко, което трябва да направите е да поставите URL адресът, принадлежащ на желаното ви видео, което може да е от сайтовете Direct Download, YouTube (HQ and HD), Google Video, Sevenload, MySpace, Dailymotion (HQ), Vimeo (HQ), Metacafe, MyVideo,от порно сайтовете YouPorn и Pornhub, или Veohвидеото може и да е от вашия компютър, което е още едно от многобройните предимства на този уеб сайт.

След това просто изберете желания формат, в който искате да получите крайния резултат. Можете да избирате между форматите:

FLV, WMV, MPG, AVI, 3GP, и MP4.

С всеки формат има още настройки, от които можете да изберете различен аудио и видео битрейт, аудио звук, размер на картината и тайминг.

В случай че искате да извлечете само аудиото, можете да изберете форматите OGG, M4A, WMA, AAC и MP3. След стартиране на процеса, при условие че източника на URL адреса, който сте поставили включва няколко клипа, ще бъдете помолени да изберете правилния видео източник.

Преобразуването е изключително бързо и след като завърши, можете да изтеглите клипчето или аудиото от сайта на вашия компютър.

#11. Savefrom

Отваряте сайта, поставяте URL адреса на клипчето, избирате формата и натискате жълтия бутон Download – това е!

Освен от Ютуб, тази услуга ще ви даде възможност да теглите клипове и от Vimeo. С нея обаче може да теглите само видео в резолюция 720 px.

#12. Mp3 YouTube

Това е може би най-минималистичния начин да теглите музика от YouTube – само с едно кликване. Всичко, което трябва да направите, е да добавите линка към видеото, изчакайте няколко секунди и натиснете бутона „Качване на файл“. Няма настройки, аудиото се изтегля в оригиналното си качество.


Разширение за Chrome, с което да теглите видео от YouTube и да го конвертирате в аудио (mp3)!

Тук обаче има малък хак, затова следвайте инструкциите ми:

#13. YouTube Video Downloader

Разширението за Google Chrome – YouTube Video Downloader не се предлага app store-а на Chrome и следователно не се инсталира от официалния сайт. Това, което прави е да добави бутон за изтегляне директно към плейъра ви в YouTube. Така ще можете да изтеглите аудиото само с един клик!

📝 Вижте как да инсталирате разширението ръчно:

Отворете менюто “Extensions” в Chrome.

От там активирайте режима за програмист и и изберете опцията да инсталиране разширение от файл или в непакетирана форма.

В Google Chrome и Vivaldi става по следния начин:

  1. Изтеглете YouTube Video Downloader за Chrome.
  2. Активирайте “Режим за програмисти”.
  3. Кликнете върху “Load Unpacked” и посочете папката с файловете на YouTube Video Downloader, които изтеглихте по-рано.

Източник: https://www.lifehack.bg/web/kak-da-izteglim-barzo-i-lesno-video-ot-youtube/