1000 София, ул. Алабин 50 А

Дали все пак тя се върти? И дали е сфера?

Напоследък една теория разбунва духовете в интернет пространството – за плоската земя. Теория, която се опълчва на много от основните постулати и закони, с които сме свикнали – теорията на относителността, гравитацията, математиката и физиката, космическите пространство и обекти и др. А дори ако допуснем за секунда, че съмненията са верни, то това би означавало много повече от промяна във физичните закони – би означавало промяна на цялостното ни разбиране за света, промяна на религията, промяна на същността и ролята на човешките същества…

Всеизвестно е, че древните гърци, египтяните, древните американски цивилизации и много други народи са вярвали, че Земята има форма на диск, съответно така и са измервали времето, разстоянието, фазите и придвижването на луната, слънцето и звездите, строителните си планове и други.

А знаете ли, че официални снимки на Земята, предоставени от НАСА, всъщност няма –
НАСА си признава, че снимки, които публикува, са направени на „Фотошоп“. А знаете ли, че предполагаемото посещение на хора на луната е обект на мащабни съмнения и присмех от дълго време насам? А защо дори и със съвременните технологии не можем да изпратим хора в Космоса “отново”?

А не е ли странно, че логата на едни от най-значимите международни организации, изобразяват плоска Земя? И то кои от тях…?
b1c6d85fd5ea9d5c34224d2468b2f7b3--socrates-flat-earth

Предлагаме на вашето внимание едно от най-популярните видеа в интернет, в което можете да разберете за поне 200 причини, поради които Земята не би могла да се счита за сфера и да се върти в космическото пространство. Доводите, които се посочват са различни като вид – от практически доказателства (като самолетните маршрути, движението на реките, строежа на мащабни конструкции), през математически изчисления (свързани с размерите на Земята и скоростта й), до нелогични заключения, които съвременната наука поставя…

Ето и синтезирани моменти от 200-те причини, преведени на български език

А тук можете да проследите един интересен експеримент, проведен наскоро – в подкрепа на Плоската Земя.

И все пак нека всеки от вас да намери своя аргументиран отговор в едната или другата посока, а защо не и да се опита да докаже пред себе си и света правотата си.