1000 София, ул. Алабин 50 А

Видеопроект пресъздава историята на България

Стартира образователен проект на Сдружение „Българска история“ – уебсайт изцяло и само с видео съдържание на историческа тематика. Представени са най-съществените исторически факти от историята на България чрез анимирано и дигитализирано съдържание.

Потребителите на сайта http://www.vivahistory.bg/ ще могат да се насладят на 250 видеоматериала с определено времетраене от 5 до 8 минути – формат, позволяващ обстойно запознаване с конкретната тематика, но и предполагащ увлекателност.

Клиповете в поредицата пресъздават историите на личности от всяка сфера на обществения живот, емблематични за родния летопис събития, научни и спортни постижения, исторически и природни обекти, културни забележителности, български празници и традиции. За най-малките потребители на платформата екипът на „Българска история“ е осигурил поредицата „За деца“, в която под формата на кратки анимационни филми са пресъздадени българската история, бит, култура, спорт и наука.

Името на проекта е VIVA HISTORY и той носи това наименование неслучайно – в превод „Историята оживява“, което е и мотото на проекта и вероятно най-доброто обобщение на ползата от него.